Sezaryen ile Doğumun Dezavantajları

Sezaryen ile Doğumun Dezavantajları
Sezaryen ile Doğumun Dezavantajları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sezaryen ile doğumun kulağa hoş gelen birçok avantajının arkasında saklanan önemli dezavantajları da vardır. Birçok kişinin göz ardı ettiği risklerin ortaya çıkmaması ve sezaryen ameliyatının ya da sonrasının bir kabusa dönüşmemesi için doktorun uzmanlığı büyük önem taşıyor.

Sezaryen ile Doğumda Hastanede Kalma Süresi Uzundur: Normal doğuma göre hastanede kalma süresi daha uzundur. Ameliyat sırasında yerleri değişen organların takibi yapılır. Ortalama 3 gün gözlem altında tutulur, bağırsak hareketleri düzenlediğinde ve herhangi bir komplikasyon gelişmeyeceğinden emin olunduğunda anne taburcu edilebilir. kayseri evden eve nakliyat

Sezaryen ile Doğumda İyileşme Süreci Uzundur: Ameliyattan sonra ayağa kalkmak için 6 ya da 8 saat beklenilmelidir. Yaraların iyileşmesi ve annenin normal hayatına dönmesi 7-8 günü bulur. Bu süre içerisinde hareketlere dikkat edilmesi ve ağır kaldırılmaması gerekiyor.

Sezaryen ile Doğumun Anne İçin Risk Vardır: Açılan karının ameliyat süresi boyunca enfeksiyon kapma riski vardır. Bununla birlikte sezaryende kullanılan epidural iğneleri de küçükte olsa risk taşıyor. İğnenin sırt bölgesinden yapılması omurilik ve beyin sıvısı iltihaplanmalarına neden olabilir.

Sezaryen ile Doğumda Kilo Kaybı Azdır: Sezaryen ameliyatı sırasında kilo kaybı normal doğuma oranla daha azdır ayrıca sezaryen ameliyatı sonrasında kilo vermekte zorlaşır.

Sezaryen ile Doğum Normal Doğumdan Pahalı: Sezaryen ile doğum, normal doğumdan daha pahalıdır. Sezaryen ameliyatları devlet hastanelerinde 1000-200000 TL, özel hastanelerde ise 17500-500000 TL arasında yapılmaktadır. Genellikle 2 gün için geçerli olan bu fiyatlar duruma göre değişiklik gösterebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sezaryen ile Doğumun Dezavantajları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

HaberKaydaDeğer ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin