Son dakika haber oku, Haber oku!

Facebook’tan Ukrayna kararı!

0 2

Sosyal medya devi Facebook Ukrayna için Özel Operasyon Merkezi kurdu. Rusya’nın Ukrayna’ya harekat emrinin ardından tüm dünyanın gözü bu savaşa çevrildi. Facebook, Ukrayna halkı için profil kilitleme özelliğini aktif etti.

Shiftdelete’in haberine göre; Profil kilitleme özelliği, mahremiyet ve güvenlik konusunda endişelenen kullanıcılara sunuluyor. Bu özellik sayesinde ülkedeki kullanıcılar, Facebook profillerini yalnızca arkadaşlarının sitedeki içeriği görebilmesi için kilitleyebiliyor. Profil kilitleme özelliği, kullanıcılar manuel olarak kapatana kadar aktif kalıyor.

ÖZEL OPERASYON MERKEZİ KURDU

Facebook, geçtiğimiz yıl Afganistan’da bulunan kullanıcıları için profil kilitleme özelliğini aktif etti. Kullanıcıları tehlikeye atabilecek içeriklerin görünmesini engelleyen özellik, hesapların hızlı bir şekilde güvence altına alınabilmesi için tasarlandı.

Facebook Güvenlik Politikası Başkanı Nathaniel Gleicher, yeni güvenlik özelliği ile ilgili açıklama yaptı. Twitter üzerinden duyuru yapan Gleicher, “Şirketimizin geçen yıl Afganistan olayları sırasında aktif ettiğimiz kilitleme özelliği ile aynı. Kilitli profillerde küçük mavi rozet görünecek. Ziyaretçiler, kilitli profili görüntülediklerinde sınırlı bilgiye erişebilecek.” ifadelerine yer verdi.

Profil kilitleme işlemi gerçekleştiğinde hesaptaki herkese açık gönderilerin gizliliği, sadece arkadaşlar olarak değişiyor. Ziyaretçiler, hesabın hakkında bölümünün yalnızca bir kısmını görebiliyor. Ancak kullanıcıların arkadaşları gönderileri, hikayeleri, kapak ve profil fotoğrafını görebiliyor.

Gleicher, Facebook’un yalnızca bir sosyal ağ olduğunu ve kullanıcıların kişisel güvenlikleri için farklı önlemler alması gerektiğini belirtti. Kullanıcılar, Facebook uygulamasında profil adının altında yer alan Daha Fazla seçeneğine tıklayarak Profil Ayarları menüsüne erişebilir.

Ukrayna’da bulunan kullanıcılar, menünün aşağısında yer alan güvenlik seçenekleri arasında Profili Kilitle butonuna tıklayarak işlemi gerçekleştirebilir. Bu noktadan sonra ziyaretçiler, gönderilen içeriği yalnızca arkadaşlarının görüntüleyebileceğini bildiren bir uyarı görecek.

Kaynak: Haber7

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.